Notícies any 2006

De KDE Català
Salta a:navegació, cerca

Notícies de l'any 2006

Llançament del KOffice 1.6

Dilluns 16 d'octubre de 2006

Logo KDE 1.png

El dia 16 d'octubre de 2006 (Hora Internet). El Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat del KOffice1.6. Podeu llegir més sobre aquesta notícia si llegiu la traducció al català de la pàgina de l'anunci oficial.


Comentaris: Notícies:Comentaris_025_KOffice_1.6


Llançament del KDE 3.5.5

Dimecres 11 d'octubre de 2006

Logo KDE 1.png

El dia 11 d'octubre de 2006 (Hora Internet). El Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat del KDE 3.5.5. Per conèixer les novetats més importants podeu llegir la nota de premsa en català. Pels paquets, podeu visitar la pàgina d'informació del KDE 3.5.5. També podeu veure la llista de requeriments.


Comentaris: Notícies:Comentaris_024_KDE_3.5.5


Sopar desè aniversari del KDE

Divendres 13 d'octubre de 2006

10years.png

El 14 d'octubre de 2006 es compleixen 10 anys des que Matthias Ettrich va anunciar la idea del KDE. Per celebrar-ho, a cat >> KDE organitzem un sopar el proper divendres 13 d'octubre.

Si vols conèixer més detalls o apuntar-t'hi, visita la pàgina del sopar.

Comentaris: Notícies:Comentaris_023_Sopar


Llançament del KDE 3.5.4

Dimecres 2 d'agost de 2006

Logo KDE 1.png

El dia 2 d'agost de 2006 (Hora Internet). El Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat del KDE 3.5.4. Per conèixer les novetats més importants podeu llegir la nota de premsa en català. Pels paquets, podeu visitar la pàgina d'informació del KDE 3.5.4. També podeu veure la llista de requeriments.


Comentaris: Notícies:Comentaris_022_KDE_3.5.4


KDE a les JPL V (II)

Dimarts 19 de juliol de 2006

Logo JPLV.png

cat>>KDE ha estat present a les V Jornades de Programari Lliure celebrades a l'ETSEIB del 5 al 8 de juliol de 2006. El dia 7 de Juliol es va impartir un tutorial de Python i Qt (Pyqt). El tutorial tenia un objectiu clar: en un temps màxim de dues hores, i sense saber ni Python ni Qt, realitzar una agenda (en format gràfic, evidentment). L'objectiu es va complir, sortosament.

El tutorial es va estructurar amb:

  • Una molt breu introducció a Python. Només les parts necessàries per tal de realitzar l'aplicació (bàsicament variables, condicionals, bucles. Durant el desenvolupament també llegir i escriure de fitxers)
  • Una petita aplicació gràfica amb Qt, per veure els conceptes com pyuic, signals i slots i executar una primera aplicació. Aquesta petita aplicació, construida des de zero durant el tutorial, rep l'edat (en una casella de text) i diu si és major o menor d'edat. S'utilitza Qt Designer per fer la interfície gràfica.
  • Desenvolupament de l'aplicació agenda. S'acaba tenint el formulari principal, amb un QListBox (una llista), el seu telèfon associat, i un botó per afegir i eliminar contactes. També s'utilitza Qt Designer per fer la interfície gràfica.

Hi ha qui critica que és difícil fer aplicacions en mode gràfic amb sistemes operatius com Linux. Amb aquest tutorial es pot comprovar que no és difícil, ja que a partir de les bases vistes és molt fàcil seguir creixent amb la potència de Qt i la claredat de Python.


Comentaris: Notícies:Comentaris_021_PyQt_JPLV


Llançament del KOffice 1.5.2

Divendres 14 de juliol de 2006

Logo KDE 1.png

L'equip de KOffice es complau en anunciar l'alliberament de KOffice versió 1.5.2. Bàsicament es tracta de correcció d'errors però també inclou actualitzacions de traducció. Especialment a KWord, KSpread i Kexi s'hi ha corregit errors crítics.

KOffice és una suite ofimàtica integrada per al KDE que utilitza els formats oberts per als documents, les comunicacions i els components integrats.

KOffice utilitza l' Open Document Format, que té certificació ISO, permetent una major interoperativitat i garantint l'accés als vostres documents pels propers decennis.

Més informació l'anunci oficial del KOffice 1.5.2.


Comentaris: Notícies:Comentaris_020_KOffice_1.5.2


KDE a les JPL V

Dimarts 11 de juliol de 2006

Logo JPLV.png

cat>>KDE ha estat present a les V Jornades de Programari Lliure celebrades a l'ETSEIB del 5 al 8 de juliol de 2006. Una de les presentacions més interessants va ser la ponència orientada a programadors per part d'Albert Cervera que va explicar el projecte kandau, una llibreria per permetre la persistència d'objectes de forma senzilla a aplicacions per l'entorn KDE. Amb aquest projecte, es demostra, que l'entorn de desenvolupament KDE, no es limita tan sols a un escriptori visualment atractiu, sinó que es presta com a una magnífica plataforma per tirar endavant reptes, com és la persistència d'objectes, pràcticament inexistent pel llenguatge C++, i que per altra banda, poden facilitar encara més el desenvolupament de noves aplicacions.


Comentaris: Notícies:Comentaris_019_Kandau_JPLV


KDE Commit Digest en català

Dimecres 31 de maig de 2006

Logo KDE 1.png

Gràcies al treball de traducció d'en Toni Pizà, ara podem disposar d'aquest recurs que segueix setmana a setmana el desenvolupament de les aplicacions del KDE en català. Per fer-ho només cal anar a http://commit-digest.org/ i escollir l'idioma català a l'apartat d'opcions.


Comentaris: Notícies:Comentaris_018_Commit_Digest_Català


Llançament del KDE 3.5.3

Dimecres 31 de maig de 2006

Logo KDE 1.png

El dia 31 de maig de 2006 (Hora Internet). El Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat del KDE 3.5.3. Pels paquets, podeu visitar la pàgina d'informació del KDE 3.5.3. També podeu veure la llista de requeriments.

Comentaris: Notícies:Comentaris_017_KDE 3.5.3


Amarok 1.4 "Fast Forward"

Dimecres 17 d'abril de 2006

Releasepic 1.4.png

El dia 17 de maig de 2006 (Hora Internet). El projecte amaroK es complau d'anunciar la següent versió del premiat reproductor multimedia amaroK, el més pràctic, fàcil d'utilitzar i potent administrador i reproductor d'àudio per a Linux® i similars a UNIX®. Inclou un sistema basat en col·leccions molt intuïtiu, reproducció a través de les arquitectures Xine i Helix, una llista de reproducció extremadament configurable i suport per a Podcasts, entre d'altres funcions. Més informació a Anunci Oficial del amaroK 1.4

Comentaris: Notícies:Comentaris_016_Amarok 1.4


KDE s'uneix a la FSFE

Dimarts 17 de maig de 2006

Logo KDE 1.png

La KDE e.V. i la Free Software Foundation Europa (FSFE) estan orgulloses d'anunciar el seu estatus d'associats, treballant junts per la promoció i la protecció del Programari Lliure en escriptoris d'usuaris d'Europa i de tot el món. Nota de premsa


Comentaris: Notícies:Comentaris_015_KDE_FSFE


KDE a Sant Cugat del Vallès

Dimarts 17 de maig de 2006

Logo KDE 1.png

Aquest divendres 19 de maig, a les 18:00 hores s'inaugura l'espai de programari lliure a l'Ateneu de Sant Cugat del Vallès. L'aula Linux, anomenada l'Atzusac d'en Tux ha estat la creació de dos joves estudiants de batxillerat. Julià Mestieri i Arnau Marimon han recollit ordinadors usats, instal·lant-hi Linux i KDE. A partir del proper mes de juliol es donaran cursos d'iniciació al Linux. Però els impulsors volen que vagi molt més enllà:

"Volem que l'atzusac sigui un espai on qui vulgui es pugui familiaritzar amb el programari lliure, especialment GNU/Linux. Volem organitzar cursos i actes promocionant el programari lliure a nivell pràctic complementat amb la vessant més teòrica. A més, volem que sigui una eina que qualsevol entitat/grup/col·lectiu/persona pugui utilitzar pel que necessiti, i que sigui una forma més d'acostar el PL i GNU/Linux a la gent. Sobretot volem que la gent perdi la "por" i la ignorància respecte a aquest tema, ja que creiem que és una de les coses que li fan més mal. Finalment també pot ser seu d'encontres més freak, i es poden organitzar LAN partys, install partys i qualsevol cosa que ens passi pel cap, a nosaltres, o a la gent que vingui sempre i quan sigui amb programari lliure, ja que això permet demostrar la realitat d'aquest."

Una bona oportunitat per a divulgar les excel·lències del KDE.

Comentaris: Notícies:Comentaris_014_KDE_a_Sant_Cugat


KOffice 1.5

Dimarts 11 d'abril de 2006

Logo KDE 1.png

Avui, el Projecte KOffice ha anunciat la disponibilitat de la seva versió 1.5. Aquesta nova versió del paquet d'oficina de KDE ofereix millores en la compatibilitat amb el format OpenDocument, que ja s'usa de forma nadiua a les aplicacions, així com grans novetats a Kexi i Krita. Podeu consultar la nota de premsa (en català) i l'anunci complet (en anglès).

Comentaris: Notícies:Comentaris_013_KOffice 1.5


Alliberat el KDE 3.5.2

Dimarts 28 de març de 2006

Logo KDE 1.png

Avui, el Projecte KDE ha anunciat la disponibilitat de la seva versió 3.5.2. Aquesta segona actualització de la sèrie KDE 3.5 porta una millor experiència d'usuari tot millorant les traduccions i les correccions d'errors. Podeu consultar els canvis (anglès) i visitar la pàgina d'informació on trobareu els enllaços per descarregar-lo.

La pròxima versió major serà el KDE 4. Es preveu una versió preliminar del KDE4 pel 10è aniversari del KDE, a l'octubre d'aquest any.

Rèplica oficial del KDE 3.5.2 al servidor de Caliu.

Comentaris: Notícies:Comentaris_012_KDE 3.5.2


aKademy 2006 a Dublín

Dimecres 15 de març de 2006

Logo KDE 1.png

La reunió anual-mundial de KDE, coneguda com aKademy, se celebrarà aquest any a Dublín. Concretament, entre el 23 i el 30 de setembre al Trinity College.

Els horaris seran:
Divendres 22: Arribada
Dissabte 23 i Diumenge 24: Conferència KDE
Dilluns 25: Reunió dels miembres de KDE e.V.
Dimarts 26 a Dissabte 30: Sesions de hacking
Diumenge 1: Sortida

Més informació a la noticia de KDE.NEWS


Comentaris: Notícies:Comentaris_011_aKademy 2006


Entrevista a Albert Astals Cid a LaFarga.org

Dijous 2 de març de 2006

Logo KDE 1.png

LaFarga ha entrevistat a Albert Astals Cid, un dels traductors del KDE en català. L'entrevista tracta temes com les traduccions, el futur del Programari Lliure en Català i el treball de l'Albert com mantenidor del KPDF. Entrevista completa a LaFarga.org.


Comentaris: Notícies:Comentaris_010_AAC-LaFarga


Cat >> KDE i el TERMCAT treballaran conjuntament

Dimarts 21 de febrer de 2006

KDE-Termcat.png

El TERMCAT, el Centre de Terminologia de Catalunya, i el cat >> KDE, el grup de traductors al català de KDE, hem acordat treballar en la recerca de noves paraules per les aplicacions de KDE en català. Més informació a LaFarga.org.


Comentaris: Notícies:Comentaris_009_KDE-Termcat


Segones Jornades de Programari Lliure de la UB

Dimarts 21 de febrer de 2006

Logo KDE 1.png

Albert Astals Cid farà el 8 de març una conferència sobre el projecte KDE a les Segones Jornades de Programi Lliure de la UB. Més informació a la pàgina de les jornades, on es pot trobar el programa.

Ubicació: Universitat de Barcelona - Edifici Històric - Plaça Universitat

Comentaris: Notícies:Comentaris_008_2JPLUB


aKademy-es 2006

Dimarts 14 de febrer de 2006

Logo KDE 1.png

A Badopi estan organitzant el primer esdeveniment aKademy-es, ja tens una excusa per (re)trobar-te amb altres usuaris, desenvolupadors, traductors, artistes, etc. de KDE i compartir uns dies amb ells. aKademy-es 2006 tindrà lloc a Barcelona del 3 al 5 de Març. Més informació al wiki, on es pot trobar una primera versió del programa.

Ubicació: Espai Jove Bocanord

Comentaris: Notícies:Comentaris_007_aKademy-es 2006


Publicat el K Desktop Environment 3.5.1

Dimarts 31 de gener de 2006

Logo KDE 1.png

Ja hi ha una nova versió estable del KDE, la versió 3.5.1. Teniu més informació a http://www.kde.org/announcements/announce-3.5.1.php. Felicitats a tots aquells involucrats en aquesta nova versió!!!

Comentaris: Notícies:Comentaris_006_Publicat el K Desktop Environment 3.5.1


Reunió del grup de traducció de KDE al català

Dimarts 17 de gener de 2006

L10n.png

El passat dissabte vam organitzar la primera trobada del grup de traducció de KDE al català. Podeu trobar un resum de la trobada a aquest wiki.

Comentaris: Notícies:Comentaris_005_Reunió del grup de traducció de KDE al català
Lloc web creat i mantigut per

l'Equip de traducció del KDE al català (kde-i18n-ca).