Què és el KDE?

De KDE Català
La revisió el 23:48, 11 jul 2007 per Miquel (discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «{{Menu1}} {{B|Què és el KDE?|3}} El [http://www.kde.org/ KDE] és un entorn d'escriptori. En d'altres paraules, el KDE és una col·lecció de programes, te...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a:navegació, cerca
Logo KDE.png

 cat >> KDE

  Ubicació: cat >> KDE Inici  KDE: https://kde.org/ca/


Què és el KDE?


El KDE és un entorn d'escriptori. En d'altres paraules, el KDE és una col·lecció de programes, tecnologies i documentació que intenten facilitar l'ús dels ordinadors als seus usuaris. El KDE està pensat per a estacions UNIX® i es caracteritza per la transparència en la comunicació per xarxa i una moderna filosofia de treball.

Els creadors de l'entorn d'escriptori KDE, són un grup mundial d'enginyers de programari. El principal objectiu d'aquest grup en el desenvolupament de programari lliure, és el de proveir de programari d'alta qualitat que proporcioni a l'usuari un senzill control sobre els recursos del seu ordinador.

El KDE cerca satisfer la necessitat d'un escriptori fàcil d'utilitzar per a estacions UNIX®, semblant als entorns d'escriptori que es poden trobar sota Mac® OS o Windows® 95/NT. El KDE cobreix la necessitat dels usuaris d'un entorn de treball fàcil d'utilitzar. Les eines emprades per a assolir aquest objectiu són: millor comunicació entre aplicacions, reutilització de components, ús generalitzat de l'arrossegar i deixar, aspecte uniforme i moltes d'altres. D'aquesta manera el KDE ofereix molt més que els tradicionals gestors de finestres de UNIX®.

L'estabilitat, escalabilitat i obertura són qualitats que han fet de UNIX® l'elecció indiscutible per part del professional de les tecnologies de la informació durant molts anys. El KDE està construït sobre aquesta excel·lent base i hi aporta noves i necessàries qualitats: usabilitat, facilitat d'ús i estètica! El KDE fou el primer, i és manté com a jugador més destacat, en incorporar aquestes qualitats a UNIX®, el qual ha constituït durant molts anys la plataforma preferida per a servidors i institucions científiques, però sense resultar atractiu per als usuaris d'escriptori.

Sense UNIX® la Internet no existiria, o almenys encara tindria un aspecte força diferent. UNIX® no ha cobert, fins ara, les necessitats d'un usuari mitjà d'ordinador. Aquest fet és particularment desafortunat, ja que una sèrie d'implementacions de UNIX®; Linux®, FreeBSD, NetBSD, etc. estan disponibles de manera gratuïta a la Internet i totes elles són d'una qualitat i estabilitat excepcionals.Aquesta és una traducció del manual del Centre d'ajuda del KDE, també podeu consultar-lo a http://docs.kde.org/stable/ca/kdebase/khelpcenter/welcome-to-kde.html.